Yhteystiedot

Leipomo Koppanen
Teollisuustie 10
45360 Valkeala
p.05-3633661

jani.koppanen(@)
leipomokoppanen.fi

LEIPOMON MYYMÄLÄ AVOINNA

VALKEALA

Teollisuustie 10, Valkeala
ma-pe 5.00-17.00
la 9.00-10.00

YHTEISTYÖYRITYKSET- MYYNTIPISTEET AVOINNA:

KUUSANKOSKI - KUUSAAN KAHVIKULMA, Valtakatu 38, Kuusankoski

ma-pe 6.30-16.00



KOUVOLA- RISTO PELTOLAN LEIPOMO, Alakyläntie 11, Kouvola

ma-pe 6.30-13.00
la 6.30-10.30



INKEROINEN- GRILLINKSA, Sakunkuja 2, Inkeroinen

ma-to 10.00-22.00
pe 10.00-23.00
la 12.00-23.00
su 12.00-21.00

Kävijälaskuri alk. 27.11.2013

Käyntejä kotisivuilla:186062 kpl

Yritys

Kaikki alkoi Torniomäessä olleesta nakkikioskista 48 vuotta sitten.lihapiirakat.jpeg

Vuonna 1970 leipurina työskennellyt Eero Koppanen osti vaimonsa Marja-Leenan kanssa Kouvolan tornionmäessä olleen pienen grillikioskin (nykyinen Nipan Grilli). Into oman yrityksen ostoon oli niin kova, että kaupparahojen kasaan saamiseksi Marja-Leenan täytyi ottaa lopputili työstään ja loppupalkasta saatiin puuttuvat rahat. Koppaset paistoivat grillikioskissa myytävät lihapiirakat itse ja pian oli Eeron aika ottaa lopputili työstään leipurina ja ostaa leipomo toimintaan soveltuva kiinteistö Utista. Ensimmäiset vuodet Eero sekoitti taikinat käsin ja lihapiirakat paistettiin rasva-altaassa avotulen lämmittäessä altaan pohjaa. Parin vuoden kovan työn jälkeen myös kilpailevat grillit halusivat  ostaa  samoja lihapiirakoita ja rahat alkoivat hiljalleen riittää jo taikinakoneen ostoon.

Koska leipomotoiminta alkoi viedä kaiken ajan päättivät Eero ja Marja-Leena myydä kioskin vuonna Eeron veljelle Nipalle, mutta piirakoiden tekemisestä he eivät luopuneet.

Leipomo Koppanen toimi alkuun Utissa, jolloin sen sortimenttiin kuului yksi tuote eli lihapiirakka. Valtatien laajennuttua leipomorakennuksen päälle Utissa oli leipomon aika muuttaa Valkealan Jokelan teollisuustielle vuoden 1991 alussa. Leipomo toimii samalla paikalla vieläkin. Leipomolla on nykyään kymmeniä eri tuoteita. Konditoriatuotteet ovat nykyisin yrityksen päätuotteita lihapiirakoiden ohella.

Leipomo on säilynyt saman perheen omistuksessa koko toiminnan ajan. Eero kuoli vuonna 1980 ja Marja-Leena jatkoi leipomon yrittäjänä vuoteen 2004 asti, kunnes  Koppasten nuorin poika Jani otti yrityksen hoitoonsa. Janin perhe on jatkanut leipuri perheen perinteitä lihapiirakoiden valmistuksessa grillikioskeihin sekä kakkujen valmistusta paikkakunnan juhlapöytiin ja kauppoihin.

Lainaus Kouvolan Sanomista:

Koppasen leipomo suoltaa Pohjois-Kymenlaakson grillikioskeihin ja mm. urheilutapahtumiin noin 1400 lihapiirakkaa päivässä.

"Kouvolan seudulla Koppasen leipomon valmistama lihapiirakka katoaa parempiin suihin kerran minuutissa – vuorokaudet läpeensä."