Leipomo Koppanen Ky

Historia

Kaikki alkoi Torniomäessä olleesta nakkikioskista 5.11.1970.

Vuonna 1970 leipurina työskennellyt Eero Koppanen osti vaimonsa Marja-Leenan kanssa Kouvolan tornionmäessä olleen pienen grillikioskin (nykyinen Nipan Grilli). Into oman yrityksen ostoon oli niin kova, että kaupparahojen kasaan saamiseksi Marja-Leenan täytyi ottaa lopputili työstään ja loppupalkasta saatiin puuttuvat rahat. Koppaset paistoivat grillikioskissa myytävät lihapiirakat itse ja pian oli Eeron aika ottaa lopputili työstään leipurina ja ostaa leipomo toimintaan soveltuva kiinteistö Utista. Ensimmäiset vuodet Eero sekoitti taikinat käsin ja lihapiirakat paistettiin rasva-altaassa avotulen lämmittäessä altaan pohjaa. Parin vuoden kovan työn jälkeen myös kilpailevat grillit halusivat ostaa samoja lihapiirakoita ja rahat alkoivat hiljalleen riittää jo taikinakoneen ostoon.

Koska leipomotoiminta alkoi viedä kaiken ajan päättivät Eero ja Marja-Leena myydä kioskin vuonna 1972 Eeron veljelle Nipalle, mutta piirakoiden tekemisestä he eivät luopuneet.

Leipomo Koppanen toimi alkuun Utissa, jolloin sen sortimenttiin kuului yksi tuote eli lihapiirakka. Valtatien laajennuttua leipomorakennuksen päälle Utissa oli leipomon aika muuttaa Valkealan Jokelan teollisuustielle vuoden 1991 alussa. Leipomo toimii samalla paikalla vieläkin. Leipomolla on nykyään kymmeniä eri tuoteita. Konditoriatuotteet ovat nykyisin yrityksen päätuotteita lihapiirakoiden ohella.

Leipomo on säilynyt saman perheen omistuksessa koko toiminnan ajan. Eero kuoli vuonna 1980 ja Marja-Leena jatkoi leipomon yrittäjänä vuoteen 2004 asti, kunnes Koppasten nuorin poika Jani otti yrityksen hoitoonsa. Janin perhe on jatkanut leipuri perheen perinteitä lihapiirakoiden valmistuksessa grillikioskeihin sekä kakkujen valmistusta paikkakunnan juhlapöytiin ja kauppoihin.

Happy hour -50%! Kouvolassa klo 15-16, Valkealassa klo 16-17

Joka päivä (ma-pe) Kouvolan myymälässä klo 15.00-16.00 ja Valkealan myymälässä klo 16-17, loput tuotteet myyntitiskistä -50% alennuksella!

Olemme avoinna lauantaina 1.6.2024 Kouvolan myymälässä klo 9:30-13.

Kouvolan myymälämme palvelee valmistujaisviikonloppuna lauantaina 1.6. klo 9:30-13 osoitteessa Kouvolankatu 24, 45100 Kouvola. Tilauksen voit tehdä kätevästi verkkokaupasta. Voit tilata kakut myös kotiin kuljetettuna verkkokaupasta.

Pääsiäisen aukiolo!

Olemme avoinna pääsiäisenä: To 28.3. Kouvolan myymälä klo 9:30 - 16:00. Valkealan myymälä klo 5-17........... 29.3. - 1.4. (pe-ma) MYYMÄLÄT SULJETTU

Kouvolan myymälän 3-vuotissynttärit! Tarjoukset voimassa myös verkkokaupassa ja Valkealan myymälässä.

Laskiaispullat 3€ /2kpl Runebergintortut 3€ /2kpl Sämpyläpussi 3€ / 2pss Tarjoukset voimassa 25.1.- 31.1.2024

Olemme myös Facebookissa

Tule mukaan seuraamaan päivityksiämme myös Facebookin puolelle. Ilmoitamme siellä alennuksista, tulevista kampanjoista ja juhlapyhiin liittyvistä herkuista.